Sådan får du bugt med uren hud

Mange mennesker har uren hud som de gerne vil have styr på. Det kan virke som en umulig opgave, og som om man har prøvet alt, men alt håb er faktisk ikke forbi. Her kan du læse nogle gode tips til, hvordan du får bugt med uren hud en gang for alle.

Test produkter længe nok

Et stort problem med mange, der har uren hud, er at de bliver utålmodige, når de skal prøve produkter. Det fører til, at man ikke bruger produkterne længe nok, inden man hopper videre til et ny ‘mirakel’. Det kan dog forårsage mere skade en gavn. Det er fordi man skal give sig god tid, når man tester et nyt produkt. Det skal man helst gøre i mindst en måned, inden man ved om det fungerer eller ej. Det er dog vigtigt at man stopper med det samme, hvis man har allergiske reaktioner på et produkt. Det er ikke nødvendigvis sådan, at alt der gør ond virker. Det er lidt en opfattelse man havde før i tiden omkring hudplejeprodukter for uren hud.

Det kan dog være en god ide at teste aktive ingredienser som BHA syre og retinol, men det er ikke noget man skal overdrive, og man skal ikke undervurdere vigtigheden af god fugt – også til en uren og fedtet hud. Den fejl som mange begår er, at de tror man skal tørre huden så meget som muligt for at komme af med urenhederne, hvilket i virkeligheden bare fører til, at huden producerer mere talg og dermed flere urenheder. Fugt er altså er vigtigt element, også i en rutine for fedtet og uren hud – man skal bare finde fugtagenter, der ikke tætter porerne. Det kan for eksempel være produkter, der indeholder fugtgivende hyaluronsyre eller squalane-olie.

Lav en god rutine – og overhold den

Det er meget vigtigt, at man overholder en god rutine over tid, for at den skal virke. Lav en rutine, der ikke stresser din hud, men som indeholder milde produkter, og som ikke bruger for mange aktive ingredienser samtidigt. Det kan nemlig gøre huden stresset. Det hele handler om balance. Brug en mild rens, gerne med lidt BHA syre om morgenen, så du får fjernet døde hudceller og renset porerne. Følg op med en toner, der ikke tørrer din hud ud, derefter et serum eller olie og så en fugtighedscreme, der forsegler det hele. Det er vigtigt at arbejde produkterne godt ind i din hud, og ikke tørre dit ansigt helt lige efter du har renset din hud. Hvis din hud er lidt fugtig, når du begynder at arbejde produkterne ind, bruger du mindre produkt, og det trækker bedre ind i huden.