Fortæl din egen historie

Har du noget på hjerte? Måske har du oplevet noget spændende på landevejen, som du gerne vil dele med andre. For at gøre historien god og interessant for andre at lytte til, kan du benytte berettermodellen til at strukturere din historie. Måske har du en lille forfatter i maven, der bare venter på at komme ud. Læs videre og bliv klogere på, hvordan du kommer i gang med at skrive.  

Du kender det godt fra spændingsfilm. Først bliver vi introduceret for et par hovedpersoner igennem et par anslag og en præsentation. Så får vi uddybet problematikken, og spændingen stiger, indtil vi når et punkt, hvor vi simpelthen ikke kan vende tilbage. Konflikten optrappes, lige indtil klimaks sker, og handlingen udfases med en ordentlig afslutning.  

Hvis du ikke ved det, så er det præcis det handlingsforløb, som berettermodellen beskriver. Hos Re-ad kan du lære meget mere om, hvordan du selv bruger den, når du skal fortælle en historie. For sandheden er, at det ikke bare er film og romaner, der kan struktureres efter disse spilleregler. Det er også de historier, vi selv fortæller.  

Hvad livet byder på

Jo ældre du er jo bedre, for livserfaring er livsnødvendigt, når det kommer til at fortælle historier. Uanset om du ønsker at skrive din historie ned i romanform eller er mere interesseret i at fortælle anekdoter hen over middagsbordet, så kan berettermodellen hjælpe dig med at strukturere din historie, så andre lytter med fra starten.  

Og du kan komme i gang lige med det samme. Du skal bare begynde at skrive. Hvis du følger berettermodellen, så har du fundamentet til dine historier. Måske samlede du en blaffer op, der viste sig at være en efterlyst kriminel? Eller også så du noget, du ikke skulle se på en rasteplads ned gennem Europa.  

Jo flere kilometer du har i benene, jo flere historier er der også at fortælle, og med berettermodellen i hovedet kan du få læsere og lyttere, der giver dig deres fulde opmærksomhed. Og du kan være sikker på at få et sundt og spændende produkt ud af det i sidste ende.