Sådan undgår du at blive hacket

Langt de fleste af os er ret nervøse for at blive hacket af uvedkommende online, og det er med god grund. Det er ikke fordi det er så svært i mange tilfælde, og mange er langt fra godt nok beskyttet mod angreb fra hackere. Her kan du læse mere om, hvordan du kan undgå at blive hacket.

Hvilke oplysninger bliver gemt?

Vi har flere oplysninger online, end nogensinde tidligere, og det er meget mere sensitive oplysninger nu, end det har været før. Derfor så er det heller ikke så mærkeligt, at vi bliver bange for at blive hacket. Det kan nemlig have store konsekvenser, både personligt og økonomisk. Vi skal derfor være meget bevidste omkring på at værne om vores privatliv og sikre vores oplysninger på nettet fra uvedkommendes øjne, når vi begår os online.

Når du besøger sider som gutmann.dk og switzr.dk, vil du nemt kunne finde information om, hvilke informationer og oplysninger siderne indhenter om dig, og det kan i mange tilfælde være et tegn på at det er trygt at besøge siden. Hvis du vil bruge nettet privat, og få mere privatliv online, så kan du bruge det, der kaldes en VPN. Det er et virtuelt privat netværk, der skjuler din IP-adresse, og stopper virksomheder og sider fra at bygge en profil på dig. Hvis du for eksempel er træt af at få målrettede annoncer, så kan det være en VPN du skal bruge.

Det er svært vigtigt at være bevidst omkring, hvilke oplysninger, der bliver gemt om dig online, hvis du gerne vil undgå hackerangreb. Det er dog også en god ide, at sørge for at det bliver så svært som muligt at komme ind på dine konti, og få tilgang til følsomme oplysninger.

Opret sikre passwords

En af de ting man kan gøre, for at blive tryggere online, er at oprette sikre passwords. Det vil sige passwords og kodeord, som det ikke er så nemt at gætte sig til. Du vil blive overrasket, hvor gode hackere vil være til at komme ind på din konto – hvis de kender bare til meget oplysninger om dig. Og de er nemme at få fat på. Derfor kan det være en god ide at benytte sig af de passwords, der bliver forslået, der er meget lange og svære at sammensætte – så er du nemlig meget sikrere.

Undgå hacking også ved at benytte dig af det, der kaldes totrindsverificering. Det er en måde at logge ind på, der kræver mere end blot et kodeord.