Sådan holder I den bedste konfirmation

Nu nærmer konfirmationstiden sig med lynets hast, og før du ser dig om, så kommer den store dag. Det kan også være at I holder nonfirmation eller bare stor fødselsdagsfest. Lige meget hvad så går alle 14-15-årige og drømmer om den store fest der skal holdes. Hold den bedste fest for jer alle.

Konfirmation eller nonfirmation, er den første store fest dit barn får lov til at holde i deres liv siden dåb eller navngivningsfest, hvilket det nok kun er jer som forældre der kan huske. Derfor er det et stort øjeblik i 14/15 åriges liv, og selvom vi alle godt ved at man ikke rigtig er voksen som 15 årig, så lad da bare de unge leve i den tro. Desuden er det nok et stort aldringsskridt at føle sig mere voksen. Det er også ofte til denne fest at de unge lige pludselig får en masse penge mellem hænderne. 

Det er tradition at den unge vært modtager dyrere gaver end sædvanligt, og nogle modtager endda høje beløb. Her står den unge med flere penge til eget brug end de nok nogensinde før har gjort, og der medfølger et helt nyt og ukendt ansvar. Læs mere her om hvordan I kan sørge for at jeres oplysninger på nettet er sikret med en 2 steps godkendelse.

Giv den helt rigtige gave

Som nævnt tidligere er der tradition for at give høje beløb til konfirmanden, fødselaren eller nonfirmanden til denne fest. Hvis du gerne vil give noget andet end bare penge, så kan man sagtens det. Her kan du finde ideer til konfirmationsgave, hvis du er i tvivl om præcis hvad du godt vil give i gave. 

Ellers er det en god idé at tænke på hvad modtageren af gaven interesserer sig for. Har de en særlig hobby som du kan biddrage til med din gave? Måske spiller værten fodbold eller er meget kunstnerisk. En god gave kan være noget som er værdifuldt for deres hobby og på den måde, kan du også investere i at de bliver ved med at udleve deres drømme eller hobbyer. Følelsen af at være god til noget giver nemlig et rigtig godt selvtillids-boost, og når man er ung og usikker teenager i puberteten, kan man næsten ikke få for meget selvtillid.

Tag dit unge menneske med i overvejelserne omkring festen

Den største følelse af voksenhed og ansvar du kan give dit unge menneske, er at inddrage dem i planlægningen af festen. Sådan en fest kan godt drage om dig med omkostninger. lån penge hvis du er bekymret for om du kan overskue alle omkostningerne, du kan altid betale lånet tilbage efter I har holdt fest. 

Det er helt sikkert at dit unge menneske bliver henrykt hvis de kan få en følelse af at blive hørt i planlægningerne af festen. Lad festen være deres store dag og lad dem få det præcis som de går og drømmer om. Så er du helt sikker på at de skinner hele dagen og det bliver en helt uforglemmelig dag. Og så kan det være i tager turen om igen, og der igen skal holdes fest, når dit unge menneske bliver rigtig voksen og fylder 18 år.