Har du nogensinde undret dig over, hvad der sker i hjernen når du lærer noget nyt? Hjernen er et forunderligt organ, og det organ i kroppen som optager størstedelen af vores energiressourcer. Alligevel består ca. 60% af hjernens vægt af fedt. Bliv klogere på hvad der egentlig sker i din hjerne når du lærer noget nyt, og hvorfor det er så vigtigt at vi spiser sundt for at ernære vores dyrebare hjerne.
Menneskets hjerne er helt unik, og den primære årsag til at vi adskiller os fra aber og andre højt udviklede pattedyr. Hvis du ikke ved så meget om hjernen så er den helt sikker værd at vide meget mere om. Hjernen og nervesystemet står for størstedelen af funktionerne i kroppen, helt uden du skal tænke over det. Der er nemlig en rigtig stor del af den signaludveksling som sker i hjernen, som du ikke er klar over og som sker helt automatisk hele tiden. Fuldstændig som at dit hjerte slår, uden at du beder det om det. Hjernen er dit helt eget videns center som oplagrer alle de ting du har brug for, i sær når det kommer til læring.
Tusindvis af nerveceller
Hjernen består tusindvis af nerveceller som alle sammen kommunikere med hinanden. Nerveceller er nemlig en helt særlig form for celle, som har længe udløbere hvor signalerne løber fra den ene nervecelle til den anden. Man kan måske sige at hver enkel nervecelle i hjernen og nervesystemet snakker med utrolig mange nerveceller omkring sig, hele tiden.
Disse udløbere er omringet af fedtskeder som gør at kommunikationen kan løbe hurtigere. Det er derfor at hjernens vægt består af så stor en procentdel fedt. Derfor behøver du ikke være så fedt forskrækket når du spiser. Sunde fedtsyrer som findes i madvarer som avokado, nødder, korn og fisk, er livsnødvendige for hjernens funktion.