Klassiske børnebøger, alle børn bør kende til

Vi alle kender klassikerne, dem, som vi har læst som børn og som er gået i arv gennem generationer. Men hvad gør en bog til en “klassiker”? Er det historien, illustrationerne eller budskabet?

Hvad gør en børnebog en klassiker?

Klassikere er normalt tænkt på værker, der har stået deres prøve gennem tiderne, men der findes også nyere klassikere, bøger, der er populære i dag og sandsynligvis vil blive tidløse favoritter. Her er blot et par eksempler på klassiske børnebøger:

1. Katten i hatten af Dr. Seuss: Denne bog, der udkom første gang i 1957, er blevet en favorit for børn (og voksne!) over hele verden. Historien handler om katten i hatten, der forvandler en regnvejrsdag til et eventyr for to små børn.

2. Charlotte’s Web af E.B. White: Denne elskede fortælling blev udgivet første gang i 1952 og fortæller historien om edderkoppen Charlotte, der bliver veninde med en gris ved navn Wilbur.

3. Hobbitten af J.R.R. Tolkien: Dette klassiske fantasy-eventyr, der blev udgivet første gang i 1937, følger hobitten Bilbo Sækker, der sammen med en gruppe dværge drager ud på en mission for at få deres tabte skat tilbage fra dragen Smaug.

4. Løven, heksen og garderobeskabet af C.S. Lewis: Denne klassiske fortælling fra serien Krøniken om Narnia, der udkom første gang i 1950, fortæller historien om fire søskende, der finder et magisk klædeskab, som bringer dem til landet Narnia, hvor de hjælper Aslan med at besejre den hvide heks.

5. Den lille prins af Antoine de Saint-Exupery: Denne smukke historie, der blev udgivet første gang i 1943, handler om en pilot der styrter ned i Sahara-ørkenen og møder en ung prins fra en fjern planet. De to bliver venner, og piloten lærer om livet, kærligheden og hvad der virkelig er vigtigt.

6. Hvor de vilde ting er af Maurice Sendak: Denne historie, der blev udgivet første gang i 1963, følger Max, en ung dreng, der bliver sendt i seng uden aftensmad og forestiller sig, at han sejler til en ø med vilde ting.

7. Goodnight Moon af Margaret Wise Brown: Denne klassiske godnathistorie, der blev udgivet første gang i 1947, følger en kanin, der siger godnat til alle tingene på sit værelse, lige fra “det store grønne værelse” til “vanten” og “skålen med grød”

8.Gør plads til ællingerne af Robert McCloskey: Denne klassiske børnebog, der blev udgivet første gang i 1941, fortæller historien om fru Mallard og hendes otte ællinger på deres rejse gennem Boston for at finde deres hjem i Public Garden.

9.Den meget sultne larve af Eric Carle: Denne klassiske historie, der blev udgivet første gang i 1969, følger en larve, der spiser sig igennem en række forskellige fødevarer, før den bliver til en smuk sommerfugl.

10.Fortællingen om Peter Kanin af Beatrix Potter: Denne klassiske historie, der blev udgivet første gang i 1902, fortæller om den uartige Peter Kanin, der er på eventyr i hr.

Dette er blot nogle få eksempler på de mange vidunderlige klassikere, som børn kan få glæde af. Så kom i gang med at læse, og genopdag magien ved disse tidløse historier!