Hvordan renser man alger på terrassen?

Sommeren begynder så småt at nærme sig, og derfor er tiden ved at være inde til at få gjort terrassen klar til en forhåbentlig lang og solrig sommer. Det kan dog være en irriterende besværlig opgave, da din terrasse simpelthen bare formår at samle en masse mos og algebelægning. Belægningen er ikke blot ødelæggende for terrassens udseende, men kan ligeledes gøre overfladen yderst glat. Udfordringen gælder både for træterrasser og fliser, og derfor findes der også flere forskellige løsninger på problemet.

Først og fremmest er der selvfølgelig den traditionelle løsning, som blot kræver noget vand, en børste og ikke mindst en masse knofedt. Indsatsen vil dog i langt de fleste tilfælde være forgæves, da belægningen ganske enkelt er for genstridig. Derfor er brugen af kemiske midler blevet yderst populær i kampen mod algerne. Algefjernere er nemlig ikke blot i stand til at nedbryde og fjerne selv de mest genstridige belægninger, men også minimere deres forhold i fremtiden. Det er dog yderst vigtigt at kemien anvendes på korrekt vis, da midlerne ellers ikke blot vil være skadelige for din terrasse, men også for resten af den omkringliggende natur.

En mere miljøvenlig løsning er at spule belægningen med en kraftig vandstråle. Her kan en haveslange og især en højtryksrenser hjælpe med at løsne og fjerne algerne fra overfladen på yderst effektiv vis. Denne fremgangsmåde kræver dog betydelig påpasselighed, da kraftig spuling kan risikere at skade din terrasses overflade, og i særdeleshed ved træterrasser.

Ingen løsning er dog uden sine udfordringer, og derfor har tyske Kärcher valgt at løse problemet en gang for alle med den nye PCL 4 terrassevasker. Maskinen er baseret på FC 5 gulvvaskeren, men i stedet for bløde valser, er PCL 4-modellen udstyret med 2 roterende børster. Børsterne gør det nemlig muligt at komme helt ned i terrassens riller, hvor alger ellers normalt trives.

Der medfølger som standard et sæt mellemhårde børster, som er egnet til træterrasser. Har du derimod en fliseterrasse, kan du blot tilkøbe et sæt ekstra hårde børster, som er særligt egnet til fliser og andre stenoverflader. Børsterne kan herefter let udskiftes efter behov.

Modellen drives af en 230 volt motor, som giver dig mulighed for ubegrænset terrassevask. Du tilsutter blot en forlængerledning og en almindelig vandslange til maskinen, og så kan du få klargjort terrassen til sommerens sene aftener.

Supplerende behandling med algerens kan være nødvendigt i ekstreme tilfælde, men som udgangspunkt vil der ikke være behov for brug af kemi.

Så har du gået og ønsket en maskine, der kan rense enhver slags terrasse for alger på effektiv og ikke mindst skånsom vis, kan det klart anbefales at investere i Kärchers geniale PCL 4 terrassevasker!