Hvad er kryptovaluta og bør du investere?

Hvis man har fulgt med i nyhederne i de seneste år, kan man næsten ikke undgå at have hørt og kryptovaluta og de mange millioner, som nogle har tjent på det. Alligevel er det de færreste, der egentlig ved, hvad det er. Det er ærgerligt, for det er en lovende ny teknologi, der kan være relevant i mange sammenhænge. Det betyder også, at du kan tjene flere penge, hvis du forstår mekanismerne bag allerede nu.

Hvis du har den mindste interesse i det, kan det altså være en god ide at læse mere og lære om markedet på sider såsom Kryptomaten.dk. Inden du begiver dig ind i kaninhullet, kan det dog være en god ide med en basal forståelse for teknologien

Hvad er kryptovaluta?

Kryptovaluta skal, kort fortalt, forstås som et forsøg på at lave valutaer, penge, der ikke udstedes af noget land eller nogen centralbank. Dermed undgår man, at der er en tredjepart, der styrer valutaens pris. Fraværet af en tredjepart betyder desuden, at det er meget nemmere, billigere og hurtigere at sende kryptovaluta online.

Af de grunde ser teknologien altså voldsomt lovende ud, og hvis du tror folk vil have lyst til at bruge kryptovaluta fremfor kroner i fremtiden, er det helt sikkert en god ide at eje noget af det. Vær dog opmærksom på, at alt dette endnu er spekulativt, hvilket kan lede til store prissvingninger for selv velkendte og teknologisk veludviklede kryptovalutaer såsom Bitcoin og Ethereum. Du bør derfor kun investere, hvis du tror på visionen, har de lange briller på og er villig til at kunne miste det hele.

Husk din research

Så snart du giver dig i kast med de nyere kryptovalutaer, bør du derfor være endnu mere forsigtig og velovervejet. Det er blandt andet i den slags sammenhænge, hvor det kan være rart at have masser af gode online guides til det.