Få drømmehaven ude på landet

Bor du på landet og gerne vil udnytte både pladsen, men også de grønne områder, så kan du overveje en hel del haveprojekter. Måske er du lige flyttet og for første gang skal i gang med en masse gør-det-selv projekter? Måske skal der bare ske noget nyt udenfor. Uanset, så er det altid en god idé at læse op på gode tips, så du kan få den bedste start på ’projekt drømmehave’. Læs med her.

Når man flytter på landet kan man være heldig, at haven allerede er velplejet, men det kan så sandelig også være stik modsat. Det kan betyde for nye beboere, at der skal en hel del havearbejde til. Men hvordan kommer du egentlig fra start og hvad skal du være opmærksom på ved haveprojekter?

Gør dig nogle overvejelser

Først og fremmest skal du finde ud af, hvad det er for en have du drømmer om. Du kan blandt andet lade dig inspirere fra forskellige sites på nettet. Se her hvis du mangler tips til have planerne. Når du har en idé om dine planer, skal du selvfølgelig også tænke over budgettet. Det kan blive dyrt at lave have, men det kan også gøres billigere.

Ryd op i haven

Oprydning i haven er essentielt for, at du kan komme i gang med nye projekter. Det er desuden også en opgave, der skal foretages årligt inden sommersæsonen skydes i gang. Det betyder fjernelse af ukrudt, grene og andet som vinteren har resulteret i.

Dyrk dine egne grøntsager

En stor fordel ved at have en stor have er, at du har pladsen til at dyrke masser af frugter og grøntsager. Overvej at investere i et drivhus og sæt dig ind i, hvordan du planter diverse grøntsager. Start gerne ud med nemmere projekter, såsom tomater, agurker og salat og så prøv at dyrke grøntsager, der er sværere at passe.