Gode råd til køb af en hestetrailer

Når man skal købe en hestetrailer, er det vigtigt man overvejer nogle forskellige faktorer, inden man gør det endelig køb. Det er essentielt at traileren kan leve op til de forskellige behov, som både du og hestene måtte have. Derfor kommer der her fem punkter du bør overveje, inden dit køb.

Sikkerhed

En af de mest væsentlige ting ved en hestetrailer, er sikkerheden. Her er det vigtigt at være opmærksom på gode bremser, et godt ventilationssystem så dine heste ikke sveder og får det ubehageligt, mens I er på farten, samt gode stropper der kan fastspændende hestene, så kørslen sker på forsvarlig vis.

Størrelse

En anden ting som også er vigtigt at have overvejet, er størrelsen på hestetraileren. Dette afhænger både af hvor mange heste du skal kunne transportere, men lige så meget om størrelsen på disse heste. Nogle heste kræver mere plads end andre, hvilket er essentielt at traileren giver plads til.

Materialer

Du bør også tænke over, hvilke materialer hestetraileren er fremstillet i. Her er det en god idé at gå efter en hestetrailer i kvalitet, som kan sikre en lang holdbarhed. Ligesom en solid og kraftfuld undervogn og bund, bidrager til en god kørekomfort for både hest og chauffør.

Hestetrailerens vægt

Noget som de fleste måske ikke tænker over, er at hestetrailerens vægt også har en betydning. Heste er store og tunge dyr, som hurtigt hæver totalvægten. Derfor er det vigtigt at vælge en hestetrailer som din bil kan trække, også når der kommer heste i, for at sikre en jævn og uproblematisk kørsel. Det er ligeledes vigtigt at nævne, at man selvfølgelig skal have et korrekt trailerkørekort, for at kunne køre med en hestetrailer.

Tilpasninger

Det sidste der er vigtigt at overveje, er at hestetraileren har de nødvendige tilpasninger, som gør den perfekt for dig. Dette kan være lys, sadelskab, skillevægge eller andet nødvendigt.