Tre ting du skal vide når du gerne vil have høns

At have høns er en hyggelig del af hverdagen, som bidrager til at man på nogle punkter kan blive mere selvforsørgende. Men det er vigtigt at man også sætter sig ind i, hvad det betyder at blive hønseejer. For som alle andre dyr, så skal høns også passes og plejes på den rigtige måde, så de trives i det miljø, hvor de skal bo.

Skab et trygt og komfortabelt miljø

Noget af det vigtigste når man har høns, er at man skaber et trygt og komfortabelt miljø, hvor de kan befærde sig og lægge nogle fine æg, som du kan bruge i din hverdag. Den bedste måde at sikre denne type miljø, er igennem det korrekte hønsehus. Her er det essentielt at hønsene får en god redekasse som de kan ligge sig i, men også god plads udendørs, som de kan befærde sig på. Her er det rigtig vigtigt, at du tjekker op på racen af dine høns, da de forskellige racer, har forskellige behov.

Fordring af høns

Der er forskellige måder at fodre sine høns på, både med madrester og færdiglavet foder. Høns har godt af mad, hvor der er proteiner, vitaminer og mineraler i, ligesom de skal have adgang til noget grus, som de kan bruge til deres kråse. Det er kråsen der sørger for, at hønsene kan fordøje sin mad. En god idé er at fordre med økologisk foder, hvis dit formål er at skabe sunde æg og kød. Herudover skal de have adgang til vand i de vågne timer.

Daglig pasning

Høns kræver at man passer dem daglig. Dette indebærer fodring, udskiftning af vand, indsamling af æg, rengøring af bur, samt skal de lukkes ind og ud af hønseburet om aftenen og om morgenen. Selvom høns ikke er det mest krævende dyr at eje, kræver de stadig en daglig pasning.